قهوه در برابر اسپرسو – رقابت عجیب پدر و پسر! (بخش دوم)

دم کردن قهوه و اسپرسو

 

اندازه متوسط ​​سرو یک فنجان قهوه ۸ اونس و اندازه معمول سرو اسپرسو ۲۹ میلی لیتر (یک اونس) است. غالباً اسپرسو در عکس ها شبیه به ترکیب کلی قهوه است. ولی برای ترکیب های بهتر افزودن اسپرسو به یک فنجان قهوه امری غیرمعمول نیست.  اسپرسو پایه نوشیدنی هایی مانند لاته ، کاپوچینو ، آمریکنوس و کافه موکا است. البته ممکن است اسپرسو به تنهایی و بدون مخلوط کردن آن در قهوه یا شیر نوشیده شود.

زنجیره محبوب استارباکس قهوه قطره ای خود را در پنج سایز و اسپرسو را در دو سایز ارائه می دهد. قهوه قطره ای استارباکس را می توان به پنج دسته لیوان کوچک (۲۳۶ میلی لیتر) ، لیوان بزرگ (۳۵۴ میلی لیتر) ، گراند (۴۷۳ میلی لیتر) ، ونتی (۵۹۱ میلی لیتر) و ترنتا (۹۱۶ میلی لیتر) خریداری کرد. اسپرسو را نیز می توان به صورت انفرادی (۲۹ میلی لیتر) ، و دوپپیو (۵۹ میلی لیتر) موجود است. در اروپا ، اسپرسو به طور معمول در چهار سایز موجود است. ریسترو (۲۲ میلی لیتر) ، سینگل شات (۲۹ میلی لیتر) ، لونگو (۴۴ میلی لیتر) ، و دابل شات (۵۹ میلی لیتر).

محتوای کافئین قهوه و اسپرسو

بسته به نوع دم کرده ، یک فنجان قهوه ۵۹ میلی لیتری (۲ اونس) حاوی ۸۰ الی ۱۸۵ میلی گرم کافئین در هر وعده معمولی است. و برای اسپرسو در هر وعده این مقدار حاوی ۶۰ الی ۱۰۰ میلی گرم کافئین است. اسپرسو در هر اونس یا ۲۹ میلی لیتر حاوی کافئین بیشتری است. این کافئین معادل ۳۰ الی ۵۰ میلی گرم در هر اونس است. در مقایسه با قهوه که در هر اونس ۸ الی ۱۵ میلی گرم کافئین دارد اسپرسو وعده پر انرژی تری است. با این حال معمولا اسپرسو  به اندازه ۲ وعده مصرف می شود.

عطر و طعم

اسپرسو معمولاً ترکیبی از دانه های مختلف است. این دان ها می توانند اسیدیته ، بادی و تعادل مزه را برای هر نوع طعم تلخ فراهم کنند. قهوه قطره ای دارای طیف وسیعی از طعم ها و روغن های موجود در دانه های قهوه نیست. زیرا فیلتر کاغذ بسیاری از روغن های طبیعی را فیلتر می کند و زمان دم کشیدن بیشتر ممکن است باعث شود اسیدهای فیتیک و تانیک که طعم های مطلوب را پوشانده اند ، ایجاد نشوند.

اسپرسوی چون تحت فشار است بیش از حد استخراج می شود. در نتیجه اسپرسو که با استفاده از دانه ها بیش از حد تفت داده می شود ، طعم آن بیش از حد تلخ است. در عوض در یک اسپرسوی خوب استخراج شده برای یک متخصص طعم باید مزه های پیچیده مغزهای میوه ای شور و شیرین قابل تشخیص باشند.

بادی

بادی قهوه در اصل خصوصیات فیزیکی آن است. این خصوصیات فیزیکی می تواند عامل طعمی باشد که در دهان دارد. این خصوصیت ها می تواند روغنی ، آبکی یا دانه ای باشد. یا می تواند سبک ، نازک ، متوسط ​​یا پر باشد. وزن و میزان کافئین یک قهوه بر بادی آن تأثیر می گذارد. فیلتر مورد استفاده در قهوه قطره ای بسیاری از روغن های عطر و طعم را از بین می برد و بدنه سبک تری تولید می کند ، در حالی که اسپرسو به دلیل باقی ماندن روغن های اساسی ، بادی پرتری دارد.

عطر

رایحه قهوه نشانه ای از عطر و طعم کلی آن است. عطر های دودی ، گیاهی ، مغذی ، میوه ای و پیچیده ممکن است توسط یک تستر قهوه قابل تشخیص باشند. این نکته رابه یاد داشته باشید نه قهوه قطره ای و نه اسپرسو هرگز نباید بوی سوخته داشته باشند. 

همچنین بخوانید : چگونه یک قهوه خوب درست کنیم؟ 

تلخی

تلخی که در پشت دهان چشیده شده است ، تا حدی در قهوه مطلوب است. اما به طور خاص برای آماده سازی اسپرسو مطلوب است. دانه روبوستا طعم تلخ تری نسبت به دانه عربیکا تولید می کند و تلخی متعادل یک عطر و طعم کامل را تضمین می کند. شیرینی قهوه را معمولاً می توانید در نوک زبان بچشید. این طعم در قهوه ملایم و نرم است.

میزان اسیدیته و pH در قهوه و اسپرسو

اسیدیته قهوه همان سطح pH آن نیست و نباید آن را با تلخی ترش و ناخوشایند اشتباه گرفت. در واقع این یک “اندازه گیری” است که فقط بر اساس سلیقه است. اسیدیته بالا “روشن” در نظر گرفته می شود ، در حالی که اسیدیته کم اغلب “صاف” تعریف می شود و اسیدیته خیلی کم “تخت” گفته می شود. ترکیب شکر با قهوه اسیدی ایجاد می کند که شیرینی قهوه را افزایش می دهد. به عنوان مثال طعمی که از آن به عنوان اسیدیته یاد می شود شیرین می شود.

اسیدیته قهوه در اصل عدد ۵ می باشد. اسیدهای فیتیک و تانیک که به طور طبیعی در دانه های قهوه دیده می شوند ، باعث ایجاد اثر تلخ و گاه گاهی سوزاننده در دهان و معده می شوند که بعضا اسیدیته نامیده می شود.

 

نتیجه گیری : اسپرسو در کل بخشی از دنیای وسیع قهوه است. میزان مصرف قهوه معمولا در هر وعده بیشتر از اسپرسو است. اسپرسو از قهوه پر انرژی تر و غلیظ تر است ولی نباید آن را زیاد مصرف کرد. بادی و عطر اسپرسو قوی تر و دارای روغن هایی است که در قهوه قطره ایی موجود نمی باشد. در کل مصرف به اندازه هر دو نوشیدنی خالی از لطف نیست و برای بدن مفید است. 

 

پایان بخش دوم

 

ارتباط با ما

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن