قهوه و اسپرسو

قهوه در برابر اسپرسو – رقابت عجیب پدر و پسر! (بخش اول)

قهوه اسپرسو

اسپرسو نوعی نوشیدنی از زیر مجموعه قهوه است.

توجه : چون اسپرسو زیرمجموعه قهوه است ما در این مقاله می خواهیم اسپرسو را با انواع قهوه بررسی کنیم.

اسپرسو چیست؟

این نوع قهوه بسیار تلخ و از کافئین مناسبی برخوردار است. در اسپرسو از هیچ گونه لبنیاتی مانند خامه و شیر استفاده نمی شود. اسپرسو  روش دم آوری منحصر به فرد خود را دارد. اسپرسو را می توان با فشار دادن بخار از طریق دانه های قهوه ریز خرد شده درست کرد. قهوه اسپرسو اگرچه برای درست کردن اسپرسو به طور کلی از ترکیب های ویژه ای برای ایجاد طعم های بهتر استفاده می شود.

 

چارت مقایسه ای

 

 
قهوه اسپرسو
میزان کافئین محتوای کافئین قهوه ۸۰ الی ۱۸۵ میلی گرم در هر فنجان ۲۳۶ میلی لیتری بسته به نوع دم کرده و نوع قهوه بو داده ۴۰ الی ۷۵ میلی گرم در هر بار مصرف
انواع مصرف قهوه ، اسپرسو ، دم کرده ، قهوه فوری ، دم کرده دیکف ، دیکف فوری بر پایه شیر: ماکیاتو ، کاپوچینو ، سفید تخت ، کورتادو ، پیکو ، گالئو ، لاته

بر پایه آب: آمریکانو ، سیاه بلند

سایر موارد: چشم قرمز ، ماکیاتو لاته

تاریخ کشف قرن ۹ بعد از میلاد مسیح قرن ۱۶ بعد از میلاد مسیح
لقب نوشیدنی هیجان انگیز قهوه چکه ایی (تامپ)
محل کشف اتیوپی و یمن شبه جزیره عربستان
انواع دم آوری دانه های قهوه آسیاب شده در یک فیلتر قرار داده می شوند تا در دستگاه تولید شوند. معمولا قهوه را به صورت کلی در خانه دم می کنند و از روش های فرنچ پرس و قطره چکانی استفاده می کنند. اسپرسو با عبور مقدار کمی آب بسیار گرم از قهوه ریز آسیاب شده از طریق سوراخی کوچک  و ریز برای تولید یک نوشیدنی غلیظ ساخته می شود.
خواص مربوط به سرطان هیچ یک از مواد موجود در قهوه برای مبارزه با بیماری ها یا افزایش سلامتی ارتباطی ندارد. هنوز تحقیق در مورد اینکه آیا مقدار بالای کافئین در قهوه یک عامل خطر است یا نه در حال انجام است. هیچ یک از مواد موجود در قهوه برای مبارزه با بیماری ها یا افزایش سلامتی ارتباطی ندارد. هنوز تحقیق در مورد اینکه آیا مقدار بالای کافئین در قهوه یک عامل خطر است یا نه در حال انجام است.
اندازه مصرف  لیوان ۸ اونسی یا ۲۳۶ میلی لیتری معمولا ۱ فنجان ۱ اونسی در روز

 

روش های دم آوری قهوه

برای اینکه قهوه درست شود باید ابتدا تمام دانه های قهوه آسیاب شود. بیشتر قهوه آسیاب شده برای تهیه در یک قهوه ساز خانگی به کار می رود. در دستگاه های قطره ای اتوماتیک ، دانه به صورت درشت و متوسط ​​آسیاب می شود. آب گرم به قهوه آسیاب شده می ریزد و از طریق فیلتر ، عصاره آن استخراج می شود. تفاله قهوه پس از استفاده دور ریخته می شود. روش های متعدد دیگری برای دم کردن قهوه وجود دارد.، از جمله روش های دیگر قهوه کیسه ایی می باشد مانند نورسکا از شرکت بن مانو.

برای سفارش قهوه نورسکا بن مانو از سایت کلیک کنید. 

در برخی از روش های دم کردن قهوه مانند استفاده از فرنچ پرس ، قهوه از طریق کاغذ فیلتر نمی شود بلکه با ایجاد فشار به صورت دستی و اتوماتیک و با استفاده از فیلتر عصاره قهوه گرفته می شود.

دم آوری اسپرسو

اسپرسو یک روش دم آوری جایگزین است. آب بسیار گرم تحت فشار به مدت ۲۰-۳۰ ثانیه از طریق قهوه فشرده و ریز خرد شده عبور می کند. نتیجه یک نوشیدنی بسیار غلیظ تر از قهوه معمولی است. علاوه بر این در بالای نوشیدنی کف تشکیل می شود. این کف را کرما می نامند. کرما نتیجه امولسیون روغن های موجود در قهوه به کلوئید است. کرما باید به رنگ طلایی باشد. عدم وجود کف بر روی اسپرسو نشان دهنده فشار ضعیف در دستگاه قهوه ساز است.

پایان بخش اول

 

ارتباط با ما

 

1 دیدگاه دربارهٔ «قهوه در برابر اسپرسو – رقابت عجیب پدر و پسر! (بخش اول)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن