قهوه و چای

قهوه در برابر چای – رقابت دو نوشیدنی معروف و دوست داشتنی (بخش اول)

 

چای و قهوه دو نوشیدنی رایج در جهان هستند. اعتقاد عمومی بر این است که مصرف آنها در مقادیر زیاد اعتیاد آور و برای سلامتی خطرناک است.

نمودار مقایسه قهوه و چای

 

 
قهوه چای
بخش مورد استفاده از گیاه دانه برگ
میزان کافئین محتوای کافئین قهوه ۸۰ الی ۱۸۵ میلی گرم در هر فنجان ۲۳۶ میلی لیتری بسته به نوع دم کرده و نوع قهوه بو داده ۱۵ الی ۷۰ میلی گرم در هر فنجان
انواع مصرف قهوه ، اسپرسو ، دم کرده ، قهوه فوری ، دم کرده دیکف ، دیکف فوری چای سفید ، چای سبز ، چای اولانگ ، چای سیاه یا قرمز ، چای عطری ، چای زرد
قابل مصرف با شکر ، شیر شیر ، شکر ، ادویه ، زنجبیل ، آب لیمو و غیره
تاریخ کشف قرن ۹ بعد از میلاد مسیح ۲۷۳۷ سال قبل از میلاد مسیح
منطقه کشف شده اتیوپی و یمن استان یوننان چین ، ایالت آسام هند و شمال میانمار
بزرگترین تولیدکننده برزیل ، اندونزی ، هند هند ، چین ، کنیا
بزرگترین مصرف کننده آمریکا هند ، چین ، ژاپن ، انگلستان
لقب نوشیدنی هیجان انگیز نوشیدنی نجیب
خواص مربوط به سرطان هیچ یک از مواد موجود در قهوه با مبارزه با بیماری یا افزایش سلامتی ارتباط نداشته است. هنوز تحقیق در مورد اینکه آیا مقدار بالای کافئین در قهوه یک عامل خطر است یا نه در حال انجام است. چای حاوی تانن و کاتچین است که با پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی مرتبط است.
انواع قهوه عربیکا ، قهوه ربوستا ، قهوه اتیوپی ، قهوه ترک ، قهوه برزیل ، قهوه اندونزی ، قهوه گالنینی ، قهوه ، قهوه موگنتی ، قهوه لیبریکا و … چای کله مورچه ، چای عطری ، چای سیلان ، چای ارل گری ، چای سبز و …
اندازه مصرف لیوان ۸ اونسی یا ۲۳۶ میلی لیتری بستگی به اندازه لیوان دارد

 

تاریخچه چای و قهوه

 

این دو نوشیدنی هر دو گذشته افسانه ای دارند ، از جمله جنگ هایی که برای دسترسی به این محصولات انجام شده است. چای توسط حاکم باستان چینی شن نونگ کشف شد ، هنگامی که یک برگ سرنوشت ساز در آب جوش او افتاد.

تاریخچه قهوه خیلی دیرتر آغاز شد و اعتقاد بر این است که اولین بار در عربستان در نزدیکی دریای سرخ در سال ۶۷۴ میلادی کشت شده است. داستان قهوه  قرن ۹ بعد از میلاد مسیح برمی گردد ، زمانی که یک چوپان یمنی به نام کالدی متوجه شد بز هایش پس از خوردن توت هایی از یک گیاه ناآشنا به حالت هیجان و شادی در آمده اند. کالدی با کنجکاوی یکی را برداشت و خورد. در عرض چند دقیقه ، او به اندازه یک کودک بیش فعال بود.

همچنین بخوانید : داستان ها و افسانه های قهوه

داستان ها می گویند که پس از آن یک روز یک نفر به طور تصادفی یک دان قهوه را در آتش انداخت و بنابراین قهوه متولد شد. موکا ، یک بندر قدیمی در یمن برای مدت های طولانی تنها مکان صادرات قهوه بود ، از این رو “قهوه موکا” نامگذاری شد.

پایان بخش اول

 

ارتباط با ما

 

1 دیدگاه دربارهٔ «قهوه در برابر چای – رقابت دو نوشیدنی معروف و دوست داشتنی (بخش اول)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن