10 قدم اساسی

۱۰ قدم اساسی از دانه تا فنجان قهوه (قسمت پایانی) – مجموعه صفر تا صد – قسمت هفتم

۱۰ قدم اساسی از دانه تا فنجان قهوه (قسمت پایانی)

 

۷- چشیدن (کاپینگ) قهوه

عمل کاپینگ قهوه برای بررسی دانه های قهوه از نظر کیفیت و طعم چندین بار انجام می شود. ابتدا چشنده که معمولاً کاپر نامیده می شود دانه های قهوه را از نظر کیفیت بصری مورد ارزیابی قرار می دهد. سپس دانه ها را در یک رستر قهوه تفت داده و بلافاصله آسیاب کرده و در آب جوش و با دمای کاملاً کنترل شده دم می کند. سپس کاپر فنجان دم کرده را مزه. می کند تا رایحه آن را تجربه کند ، این یک مرحله اساسی در ارزیابی کیفیت قهوه است.

بعد از چند دقیقه استراحت دادن به قهوه کاپر با کنار زدن لایه قهوه بالای فنجان عطر قهوه را مورد بررسی قرار می دهد.

مزه کردن دقیق طعم قهوه و استشناق سریع عطر آن در عمل کاپینگ بسیار مهم است.

روزانه نمونه هایی نمونه های مختلفی از انواع قهوه مورد بررسی قرار می گیرند. قهوه ها نه تنها برای تعیین خصوصیات و معایب آنها تجزیه و تحلیل می شوند ، بلکه به منظور مخلوط کردن دانه های مختلف یا ایجاد تفت مناسب نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. یک متخصص قهوه حرفه ای می تواند صدها نمونه قهوه در روز را بچشد و تفاوت های ظریف بین آنها را تشخیص دهد.

 

۸- بو دادن قهوه

تفت دادن دانه های قهوه سبز باعث ایجاد رنگ بویی می شود که همه ما با آن آشنایی داریم. اکثر دستگاه های برشته کار(رستر) دمایی در حدود ۵۵۰ درجه فارنهایت را حفظ می کنند. دانه های قهوه در طول کل فرآیند حرکت می کنند تا نسوزند.

وقتی دمای داخلی رستر به حدود ۴۰۰ درجه فارنهایت برسد دانه های قهوه شروع به قهوه ای شدن می کنند. در این دماست که کافئول (یک روغن معطر که درون دانه قهوه است)  شروع به پدید آمدن می کند. این فرآیند که پیرولیز نامیده می شود در اواسط برشته کاری رخ می دهد.پیرولیز باعث تولید طعم و رایحه قهوه ای می شود که می نوشیم.

 

پس از برشته شدن ، دان های قهوه بلافاصله یا توسط هوا یا آب خنک می شوند. بو دادن به طور کلی در کشورهای وارد کننده انجام می شود زیرا لوبیا تازه بو داده باید در اسرع وقت به دست مصرف کننده برسد.

 

۹- آسیاب دانه های قهوه

آسیاب کردن قهوه یکی از مهم ترین مراحل موجود است. زیرا آسیاب مناسب قهوه باعث ایجاد طعم و عطر بهتری می شود. اینکه چگونه قهوه درشت یا ریز خرد شود به روش دم کردن بستگی دارد.

آسیاب قهوه
آسیاب قهوه

مدت زمان تماس زمین با آب درجه ایده آل آسیاب را تعیین می کند. به طور کلی ، هرچه دانه ها ریزتر باشد ، قهوه با سرعت بیشتری تهیه می شود. به همین دلیل کف قهوه برای دستگاه اسپرسو بسیار ریزتر از قهوه ای است که در سیستم قطره ای دم می شود.

دستگاه های اسپرسو از ۱۳۲ پوند در هر اینچ مربع فشار برای استخراج قهوه استفاده می کنند.

توصیه می کنیم لحظه ای به بررسی دانه ها بپردازید و رایحه آنها را استشمام کنید (در حقیقت ، مشخص شده است که رایحه قهوه به تنهایی اثرات انرژی بخشی بر مغز دارد).

 

۱۰- دم کردن قهوه

برای دم کردن قهوه ابزار های مختلفی وجود دارد. در حال حاضر ما در یوتیوب قهوه ما در حال پرداختن به آنها هستیم. پیشنهاد می کنیم که این ویدیو های آموزشی را از دست ندهید.

هم اکنون قهوه شما آماده است لذت بردن!

 

 

منبع: https://www.ncausa.org

ارتباط با ما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *