گیلاس قهوه

۱۰ قدم اساسی از دانه تا فنجان قهوه (قسمت دوم) – مجموعه صفر تا صد – قسمت پنجم

۱۰ قدم اساسی از دانه تا فنجان قهوه (قسمت دوم)

برای خواندن بخش اول مقاله روی لینک کلیک کنید.

 

۳- پردازش گیلاس ها

پس از برداشتن قهوه ، برای جلوگیری از فساد میوه قهوه باید فرآیند پردازش هر چه سریعتر آغاز شود. دانه های قهوه بسته به مکان و منابع محلی ، قهوه به یکی از دو روش پردازش می شود:

  • روش خشک
  • روش مرطوب

روش خشک

روش خشک یک روش قدیمی برای پردازش قهوه است و هنوز هم در بسیاری از کشورهایی که منابع آب محدود دارند استفاده می شود. گیلاس های تازه چیده شده به راحتی در سطوح عظیم پخش می شوند تا در معرض آفتاب خشک شوند. برای جلوگیری از خراب شدن گیلاس ها ، آنها را چوب خورده و در طول روز چرخانده ، سپس آنها را شب یا هنگام باران می پوشانند تا از خیس شدن آنها جلوگیری شود. بسته به آب و هوا ، این فرایند ممکن است برای هر دسته قهوه چندین هفته ادامه یابد تا زمانی که میزان رطوبت گیلاس به ۱۱٪ کاهش یابد.

 

روش مرطوب

در این روش پس از برداشت قهوه ، تفاله را از گیلاس قهوه خارج می کند. سپس دانه های قهوه با پوست باقی مانده خشک می شوند. سپس گیلاس ها را از دستگاه پالپ عبور می دهند تا پوست و تفاله از دانه قهوه جدا شود.

 

سپس دانه های قهوه هنگام عبور از کانال های آب نسبت به وزن از هم جدا می شوند. دانه های سبکتر به بالا شناور می شوند ، در حالی که دانه های رسیده ی سنگین تر به پایین فرو می روند. دانه ها از طریق یک سری غلتک های چرخان از نظر اندازه جدا می شوند.

 

پس از جداسازی ، دانه ها به مخازن بزرگ و پر از آب برای تخمیر منتقل می شوند.دانه ها بسته به شرایطی چون وضعیت دانه ها ، آب و هوا و ارتفاع برای ۱۲ تا ۴۸ ساعت در این مخازن باقی می مانند تا لایه نرم و پارانشیمی آن از بین برود.

وقتی تخمیر کامل شد دان ها با عبور از کانال های آب اضافی شسته شده و آماده خشک شدن می شوند.

 

۴- خشک کردن دانه های قهوه

اگر دانه ها به روش مرطوب فرآوری شده باشند ، دانه های پالپ شده و تخمیر شده باید خشک شوند . این دانه ها تا رطوبت تقریباً ۱۱٪ داشته باشند تا به درستی آنها را برای ذخیره سازی آماده کنید.

 

این حبوبات که هنوز داخل پاکت پوست (اندوکارپ) هستند ، می توانند با پخش شدن روی میزهای خشک کن یا کف ، جایی که مرتباً چرخانده می شوند ، در برابر آفتاب خشک شوند و یا در دستگاه های بزرگ در ماشین خشک شوند. دانه های خشک شده به عنوان قهوه پوست شناخته می شوند. این دانه های قهوه در انبار می مانند تا آماده صادرات شوند.

منبع: https://www.ncausa.org

ارتباط با ما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *