روبوستا و عربیکا

قهوه چیست ؟ تفاوت عربیکا و روبوستا در چیست ؟ مجموعه صفر تا صد _ قسمت اول

دوستان عزیز قهوه مایی ، یه خبر خوب ، شما الان دارید مقاله اول ۰ تا ۱۰۰ رو می خونید که هر هفته براتون منتشر میشه. 

حالا این سری مقالات چیه؟

ما در تحریریه قهوه ما تصمیم گرفتیم از ۰ تا ۱۰۰ از قهوه براتون بگیم. از انواعش تا تاریخ کشفش پس با ما همراه باشید.

 

قهوه چیست؟

همه ما قطعا یک دانه قهوه رو تشخیص می دیم. ولی آیا می تونیم یک گیاه قهوه رو هم تشخیص بدیم.

گیاه قهوه

 

گلهای سفید روی درخت قهوه

درختان قهوه برای صرفه جویی در انرژی و کمک به برداشت هرس می شوند ، اما می توانند به بیش از ۳۰ فوت (۹ متر) ارتفاع برسند.

هر درخت  قهوه با برگهای سبز و مومی شکل پوشیده شده است که این برگ ها رو به روی هم و به شکل زوج رشد می کنند.

دانه های قهوه در امتداد شاخه ها رشد می کنند.

و از آنجا که چرخه رشد دانه قهوه به صورت مداوم انجام می گیرد.

دیدن دانه های قهوه نارس و رسیده و همچنین گل های قهوه به طور همزمان یک امر طبیعی است.

بازدهی گیاه قهوه

تقریبا یک سال طول می کشد تا گیاه قهوه بعد از اولین گل دهی به دانه قهوه برسد. و نزدیک به ۵ سال طول می کشد تا این گیاه بتواند به صورت کامل دانه قهوه تولید کند.

 گیاهان قهوه می توانند تا ۱۰۰ سال عمر کنند . اما به طور کلی از ۷ تا ۲۰ سالگی بیشترین بازده را دارند .

مراقبت های مناسب بسته به نوع مختلف ، می تواند تولید آنها را در طول سال حفظ و حتی افزایش دهد.

درخت قهوه متوسط ​​سالانه ۴.۵ کیلوگرم دان قهوه رسیده یا گیلاس قهوه و ۹۰۰ گرم دان قهوه نارس یا سبز تولید می کند.

تمام قهوه هایی که از نظر تجاری تولید می شوند از منطقه ای از جهان به نام کمربند قهوه هستند.

درختانی که در خاک غنی ، با دمای معتدل و باران مکرر و آفتاب سایه دار قرار دارند بهترین رشد را می کنند.

در صنعت قهوه تجاری ، دو گونه مهم قهوه وجود دارد : عربیکا و روبوستا

 

عربیکا

قهوه عربیکا از نژاد اصلی درختان قهوه است که در اتیوپی کشف شده است.

این درختان یک قهوه خوب ، ملایم و معطر تولید می کنند و تقریباً ۷۰٪ از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهند.

دان قهوه عربیکا از دان قهوه روبوستا صاف و کشیده تر و دارای کافئین کمتری است.

شرایط کاشت 

در بازارهای جهانی ، قهوه های عربیکا بالاترین قیمتها را دارند.

گیاه قهوه عربیکا به طور کلی در ارتفاع ۶۱۰ تا ۱۸۳۰ متری از سطح دریا رشد می کنند .

مهمترین عامل برای رشد قهوه عربیکا دما است. در حالت ایده آل دمای لازم برای رشد این قهوه بین ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است.

همچنین این قهوه به حدود ۶۰ اینچ بارندگی در سال نیاز دارد اما یخ زدگی شدید آنها را از بین می برد.

شرایط نگهداری 

کشت درختان عربیکا پرهزینه است زیرا زمین ایده آل آن دارای شیب زیاد است و دسترسی به آن دشوار می باشد.

همچنین قهوه عربیکا به مراقبت بیشتری نسبت به قهوه روبوستا نیاز دارد زیرا بیشتر در معرض بیماری ها قرار می گیرد.

این قهوه بیشتر مزه ای ترش دارد.

جمع بندی از قهوه عربیکا

  • ۷۰ درصد از تولیدات قهوه در جهان را تشکیل می دهد.
  • عربیکا نسبت به روبوستا گران تر است.
  • نیاز به مراقبت بیشتر
  • دمای رشد بین ۱۵ الی ۲۴ درجه سانتی گراد
  • نیاز به حداقل ۶۰ اینچ بارش سالانه
  • دارای مزه ترش و کافئین کمتر نسبت به روبوستا

 

عربیکا و روبوستا
تفاوت دان عربیکا و دان روبوستا

روبوستا

بیشتر روبوستای جهان در آفریقای مرکزی و غربی ، مناطقی از جنوب شرقی آسیا از جمله اندونزی و ویتنام و برزیل پرورش می یابد.تولید دان قهوه روبوستا در حال افزایش است . اگرچه تنها حدود ۳۰٪ از بازار جهانی را تشکیل می دهد.

روبوستا در درجه اول در مخلوط های قهوه  و قهوه های فوری استفاده می شود.

دان قهوه روبوستا کمی گردتر و کوچکتر از دان قهوه عربیکا می باشد.

شرایط کاشت روبوستا

درخت روبوستا نسبت به درخت عربیکا در برابر بیماری ها و انگل ها مقاوم تر است.

به همین دلیل این موضوع باعث سهولت کشت و ارزان تر شدن قیمت آن می شود.

همچنین این قهوه این مزیت را دارد که می تواند در برابر آب و هوای گرم تر مقاومت کند. دمای ثابت آن بین ۲۴ تا حدود ۳۰ درجه سانتی گراد است. که این موضوع رشد آن را در ارتفاعات بسیار پایین تر از عربیکا امکان پذیر می کند.

این درخت سالانه به حدود ۶۰ اینچ بارندگی نیاز دارد و نمی تواند در برابر سرما مقاومت کند.

در مقایسه با عربیکا ، دانه های روبوستا حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد کافئین بیشتری دارد و تلخی آن بیشتر است.

جمع بندی از قهوه روبوستا

  • ۳۰ درصد از تولیدات قهوه در جهان را تشکیل می دهد.
  • روبوستا نسبت به عربیکا ارزان تر است.
  • نیاز به مراقبت کمتر. مقاومت بیشتر در برابر بیماری ها و انگل ها
  • دمای رشد بین ۲۴ تا حدود ۳۰ درجه سانتی گراد
  • نیاز به حداقل ۶۰ اینچ بارش سالانه
  • دارای مزه تلخ و کافئین بیشتر نسبت به عربیکا

 

منبع: https://www.ncausa.org

ارتباط با ما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *