قهوه فوری چیست ؟

قهوه ما-در ابتدا این را بدانید که قهوه فوری در اصل “قهوه از قبل تهیه شده” است. آنها را  از دانه های کامل قهوه درست می کنند ، که به یک میزان آسیاب و با فشار زیاد تولید می شوند.

در اثرحضور لوله های آب داغ دانه های آسیاب شده قهوه شروع به کم آب شدن می کنند. سپس آن را باز هم آسیاب  می کنند تا به قطعات کوچکتر تقسیم و درانتها پودر نرمی می شود که ما آن را به عنوان قهوه فوری می شناسیم.

قهوه فوری به صورت  یک مایع غلیظ نیز تولید می‌شود که به آن قهوه محلول می‌گویند. در برخی مناطق ایران، قهوه فوری را با نام نسکافه (نشانی تجاری برای نوعی قهوه فوری است متعلق به شرکت نستله) می‌شناسند.

از مزایای قهوه‌های فوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به سرعت آماده‌سازی  آن (به راحتی در آب گرم حل می‌شود)،
  • وزن و حجم کم جهت حمل و نقل در مقایسه با دانه قهوه
  •  عمر مفید و  طولانی (هر چند اگر قهوه فوری در محل خشک نگهداری نشود، قابلیت فاسد شدن (پوسیدگی و از بین رفتن) را دارد.)

انواع قهوه فوری و انتخاب بهترین آنها

 فریز شده و خشک

قهوه فوری فریز شده

این نوع از قهوه فوری در بالاترین سطح  از انواع دیگر قرار دارد . قهوه فوری فریز شده خشک از دانه های قهوه با کیفیت بالاتر مانند انواع عربیکا تهیه می شود.

بافت و خصوصیت  اصلی قهوه فریز و خشک شده این است: هنگامی که بین دو نوک انگشتان خود آن را فشار دهید ، شکستن آن آسان نیست و له نمی شود.

روش موجود در مورد یخ زدگی قهوه: “عصاره قهوه در حدود ۴۰ درجه سانتیگراد منجمد و به دانه ها اضافه می شود. سپس دانه های آسیاب شده یخ زده در دمای پایین و تحت خلاء خشک می شوند. کیفیت عطر و طعم در اثر دمای بسیار پایین و خشک شدن ملایم محافظت می شود. ”

می توانید ببینید که چرا قهوه های  فوری به طور کلی پذیرفته شده و از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. حفظ عطر، مشخصات طعم بهتر، استفاده از دانه های قهوه با کیفیت بالاتر و روش کم آبی.

  خشک شده با اسپری

قهوه فوری خشک شده با اسپریمعمولاً  این نوع قهوه به عنوان ارزانترین قهوه فوری “سطح بالا” پذیرفته می شود. این دانه قهوه با کیفیت پایین تر ساخته شده است.

فرآیند خشک کردن  با اسپری ارزان تر است و در این روش بسیاری از طعم های ذاتی قهوه از دست می روند. در استفاده از دانه های قهوه پر مصرف مقدار زیادی از طعم از بین می رود.

بافت قهوه خشک شده با اسپری، تفاوت زیادی با بافت قهوه فوری فریز شده دارد.

بافت و خصوصیت  اصلی قهوه فوری خشک شده با اسپری این است :چرخاندن یک دانه آسیاب شده قهوه بین دو نوک انگشت نشان می دهد که به راحتی خرد می شود.

با چشم هم می توان تفاوت را فهمید که قهوه خشک شده با اسپری گردتر، متخلخل تر و شکننده تر به نظر می رسد. رنگ آن هم به مراتب تیره تر از قهوه فوری فریز شده  است.

روش اسپری کردن قهوه خشک به این شکل  است که “جریان هوای گرم برای تبخیر آب قهوه استفاده می شود. قهوه در لوله ای که هوای گرم از آن عبور می کند، تحت فشار زیاد می چرخد.

آیا باید قهوه فوری بنوشید؟

قهوه فوری، سریع و ساده است ونیاز ندارد که از قهوه ساز استفاده کنید . همچنین مدت زمان بیشتری ماندگاری دارد و از قهوه معمولی ارزان تر هم هست. بنابراین در سفر و یا هنگام کمبود وقت، انتخاب مناسب تری است. قهوه فوری کافئین کمتر و آکریلامید بیشتری نسبت به قهوه معمولی دارد، اما آنتی اکسیدان هایش به همان اندازه است.
به طور کلی، قهوه فوری، یک نوشیدنی سالم است وکالری آن کم  بوده و مانند سایر انواع قهوه، فایده های زیادی برای سلامتی دارد. فقط مراقب باشید که به قهوه اعتیاد پیدا نکنید و بدانید که همان اندازه  که نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه در طول روز مفید است، مصرف زیاد آن اصلا توصیه نمی شود.

ببینید:تفاوت قهوه فوری با قهوه معمولی در چیست؟

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *