قهوه فرانسه

قهوه ما-قهوه فرانسه یک قهوه ملایم و رقیق است که همه‌ی خواص قهوه را در خود جای داده است. این قهوه چون با آب و بصورت آهسته دم می‌کشد دارای خواص متفاوتی نسبت به اسپرسو و در برخی موارد بهتر از اسپرسو نیز می‌باشد. 

در این روش به علت غوطه‌ور شدن پودر قهوه در آب جوش تمام روغن های مفید قهوه مثل کافئین در یک دقیقه اول از قهوه جدا شده و در آب حل می‌شود همین باعث می‌شود قهوه فرانسه بسیار پرخاصیت باشد.

در مقایسه با اسپرسو بطور خلاصه می‌توان گفت عطر قهوه فرانسه بسیار بیشتر از اسپرسو است، طعم آن ملایم‌تر و کافئین آن نیز بیشتر است. اما برای کسانی که قهوه غلیظ و تلخ دوست دارند اسپرسو انتخاب مناسبی است.

قهوه های فرانسه آسیاب شده درشت تر از قهوه اسپرسو و ترک است . این قهوه متعلق به کشور برزیل است اما مانند قهوه ترک به دلیل ابداع طرز تهیه و دستگاه مخصوص قهوه ساز به وسیله فرانسوی ها به قهوه فرانسه معروف شده است ، اگر قصد میل کردن قهوه فرانسه دارید حتماً باید یک قهوه ساز مخصوص داشته باشید . انواع این قهوه ساز با قیمت های متفاوت در بازار و قهوه فروشی ها موجود است.

قهوه فرانسه به‌طورکلی، مزه‌ای شبیه به قهوه کافِه‌تیِه‌رِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا می‌کنند. می‌توان آن را برای چند ساعتی در بیشتر دستگاه‌ها گرم نگه داشت. در فنجان استاندارد و به‌صورت تلخ (سیاه) یا با شیر سرو می‌شود.این روش قهوه‌ای دیرسازتر از روش اسپرسو به‌دست می‌دهد. قهوه فیلتری (فرانسه) را اصلاً مردی فرانسوی به نام ژان‌باپتیست ‌دوبِلوآ (Jean-Baptiste de Belloy) اختراع کرد و معروف‌ترین روش در غرب است.

در حالت کلی ۳ روش برای نحوه دم کردن قهوه فرانسه وجود دارد.

نحوه دم کردن قهوه فرانسه طوری است که در آن به علت غوطه ور شدن پودر قهوه در آب جوش، روغن های مفید از قهوه جدا و در آب حل می شود و بنابراین بسیار پرخاصیت است.

نحوه دم کردن قهوه فرانسه با دستگاه فرنچ پرس

فرنچ پرسابتدا، به ازای ۱۲۰میلی لیتر، یک قاشق غذاخوری قهوه را داخل ظرف فرنچ پرس بریزید. البته بسته به مزاج شما این مقدار می تواند بیشتر یا کمتر شود و قهوه را غلیظ یا رقیق تر کند.

سپس آب ۹۳ درجه را به صورت دورانی به مقداری که قهوه خیس بخورد و یا به اصطلاح شکوفه کند اضافه کنید. بعد از ۳۰ ثانیه بقیه آب را اضافه کنید و بعد از اینکه ۴ دقیقه منتظر شدید، با یک قاشق قهوه را به آرامی به هم بزنید.

دوباره ۴ دقیقه صبر کنید و سپس اهرم فرنچ را به آرامی به پایین فشار دهید تا پودر قهوه نیز به سمت پایین برود. حالا قهوه شما آماده نوشیدن است.

نحوه دم کردن قهوه فرانسه با قوری صافی دار

قوری صافی دار

ابتدا پودر قهوه را به مقداری که نیاز دارید در قوری بریزید. توجه کنید که قوری شما باید دارای صافی باشد. بعد از ریختن پودر قهوه، آب ۹۳ درجه را به حالت دورانی و به میزانی روی پودر بریزید که قهوه خیس شود یا به اصطلاح شکوفه کند.

۳۰ ثانیه صبر کنید و سپس باقیمانده آب را اضافه کنید. حالا درب قوطی را ببندید و اجازه بدهید قهوه دم بکشد.

بعد از اینکه این زمان تمام شد، پودر قهوه را که درون صافی است دور بریزید و قهوه آماده را در فنجان بریزید و نوش جان کنید.

نحوه دم کردن قهوه فرانسه با قهوه ساز فیلتری

قهوه ساز فیلتری

همانطور که می بینید این دستگاه از یک قوری، یک محفظه قهوه که در بالای قوری قرار دارد و یک محفظه آب که در کنار محفظه قهوه است تشکیل شده است. دقت کنید که برای تهیه قهوه فرانسه باید از قهوه ساز فیلتردار استفاده کنید. برای تهیه قهوه فرانسه با این دستگاه کافی است قهوه را در محفظه قهوه و آب را هم در محفظه آب بریزید.

یادآوری می کنم که قهوه باید مناسب فرنچ پرس آسیاب شده باشد. ضمناً به ازای هر قاشق غذاخوری قهوه، نیز نصف فنجان آب کافی است.

پس از گذشت چند دقیقه، دستگاه به صورت خودکار قهوه را در قوری ریخته و به شما تحویل دهد.

قهوه فرانسه در مقایسه با بقیه انواع قهوه از همه رقیق تر است و به همین دلیل می توانید از ظرف بزرگتری برای نوشیدن استفاده کنید.

این روش تهیه قهوه نسبت به سایر روش ها آسان تر است و در کشورهای اروپایی معمولا برای داشتن یک روز پر انرژی در وعده صبحانه میل می کنند.

برای تهیه یک قهوۀ فرانسه خوب، موارد زیر لازم است:

۱. قهوه گیری آرام و مداوم

۲. ترکیبات خوب قهوه ها

۳. امکان کنترل عطر و طعم قهوه

یک روش کاربردی برای آزمایش اصالت قهوۀ فرانسه : 

قهوه فرانسه 2یک مقدار از آن را روی آب بپاشید. قهوه فرانسۀ اصیل خشک مانده، برای مدت طولانی بر روی سطح آب باقی می ماند؛ در حالی که قهوۀ غیر اصیل ته نشین شده، حتی جذب آب سرد نیز می شود.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *