تفاوت قهوه فوری با قهوه معمولی در چیست ؟

قهوه ما-تفاوت واقعی بین قهوه فوری و دانه کامل قهوه/ آسیاب شده چیست؟ کدام یک برای نوشیدن مناسب هست؟

تفاوت قهوه فوری با قهوه معمولی در چیست؟

این روزها در ویترین فروشگاه ها در میان انواع قهوه دانه ای، پودری یا کافی میکس ، انواع قهوه های فوری را می بینیم، اما این قهوه چه فرقی با قهوه معمولی دارد؟ دانه قهوه همچون دانه های دیگر حاوی فیبر نامحلول است؛ یعنی اگر دانه قهوه را آسیاب کنیم و در آب جوشانده شود فیبر آن رسوب  کرده و رنگ قهوه در آب جوش حل می شود. حال اگر در صنعت با صافی رسوب را حذف  کنند و محلول حاصل را بخار کردن ، خشک و آسیاب کنند «قهوه فوری» به دست می آید که بلافاصله بعد از ریختن آن در آب جوش، قهوه، آماده مصرف است. 

البته رنگ انواع قهوه فوری ممکن است با یکدیگر فرق کند و این موضوع به نوع قهوه و روش خشک کردن آن بستگی دارد و نشان دهنده فساد یا تعیین کننده کیفیت و طعم محصول نیست. اغلب قهوه های پودری معمولی عطر و طعم اصیل خود قهوه را می دهد، اما به دلیل آن که قهوه فوری طی فرآیند حرارتی تا حدودی عطر و طعم خود را از دست می دهد گاهی آن را با شیر، شکر، شکلات، فندق، کارامل یا کاپوچینو دارای طعم  می کنند.

کافئین قهوه فوری کمتر است؟
تفاوت قهوه معمولی با قهوه فوری

به گفته متخصصان علوم غذایی مقدار  کافئین قهوه فوری، کمتر از قهوه معمولی است و هر دو فنجان قهوه فوری به اندازه یک فنجان قهوه معمولی کافئین دارد. البته لازم است بدانید مقدار کافئین یک فنجان قهوه همیشه به یک اندازه نیست ، زیرا به نوع، شیوه ی دم کردن و میزان پودر آن بستگی دارد. تحقیقات نشان داده است از آن جا که بیش از پنج تا شش ساعت طول می کشد تا کافئین قهوه از بدن دفع شود نوشیدن یک فنجان آن هنگام عصر، بر خواب شبانه تاثیر می گذارد.

 آکریلامید قهوه فوری بیشتر است؟

آکریلامید یک ماده شیمیایی مضر است که در زمان بو دادن دانه های قهوه شکل می گیرد.

این ماده شیمیایی در بسیاری  از مواد غذایی، دود، لوازم خانه، و محصولات مراقبت شخصی نیز وجود دارد.

جالب این که قهوه فوری ممکن است دارای  دو برابر آکریلامید  بیشتر در برابر  قهوه تازه بو داده شده باشد.

قرار گرفتن بیش از حد در معرض  استفاده از آکریلامید  موجب آسیب به سیستم عصبی شود و خطر سرطان را افزایش دهد.

با این وجود، مقدار آکریلامیدی که از طریق رژیم غذایی و قهوه وارد بدن می شود بسیار کمتر از اندازه ای است که مشخص شده، می تواند مضر باشد.

از این رو، استفاده از  قهوه فوری نباید موجب نگرانی شما درباره مواجهه با آکریلامید شود.

تفاوت ها در دَم کردن

دم کردن قهوهبا قهوه فوری، کار آسانی انجام می دهد  مقداری از آن را در یک فنجان ریخته و به آن آب جوش اضافه می کنید و قهوه شما آماده است.

در مورد دانه کامل قهوه مسئله کمی فرق میکند . ابتدا باید آن را آسیاب کرده، سپس آن را دم کنید (معمولا با استفاده از نوعی فیلتر) و در آخر تفاله قهوه را جدا کنید. این مراحل دنیای تازه ای را به روی عاشقان قهوه باز می کند ، چون می توانند روش های مختلف دم آوری قهوه را امتحان کنند . کار کردن با آب، میزان قهوه، دمای آب و جنبه های دیگر برای خلق یک فنجان قهوه عالی.

دنبال قهوه ای سنگین تر هستید تا بنوشید؟  شاید بخواهید از فرنچ پِرِس French press یا ائروپرس Aeropress به جای وی شصت V60  استفاده کنید.  می خواهید که تلخی را کم کنید و شیرینی و اسیدی بودن را زیاد تر کنید ؟  زمان عصاره گیری را کوتاه کنید، از آسیاب درشت تر استفاده کنید، دَم کردن  را سریع کنید  و یا از آبی ولرم تر استفاده کنید؟

قهوه فوری در همه حالت ها دارای یک طعم است. از طرف  دیگر، طعم قهوه تازه به نحوه آماده کردن آن بستگی دارد.

قیمت و آسودگی

شکی نیست که قهوه فوری  به ازای هر فنجان ارزان تر است. دیگر نیاز به چه چیزی دارید؟ وقتی تنها کاری که باید انجام دهید این است که آب را در  کتری جوش بیاورید، این یعنی آسودگی.

در حالی که قهوه فوری ارزان تر است، آیا در مقابل پولی که پرداخت می کنید ، بهترین گزینه است؟ این مسئله به اینکه شما به چه چیزی اهمیت می دهید بستگی دارد:آسودگی، مزه ، عطر

 قهوه فوری مانند قهوه معمولی ممکن است برخی فواید سلامت را ارائه کند.

نوشیدن قهوه فوری ممکن است دارای فایده های زیر باشد:

  •  تقویت عملکرد مغز:کافئین  موجود در قهوه فوری می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد.
  • تقویت سوخت و ساز. کافئین موجود در قهوه فوری ممکن است سوخت و ساز (متابولیسم)  بدن را زیاد کندو به چربی سوزی بیشتر کمک کند.
  • کاهش خطر بیماری. قهوه امکان دارد  خطر بیماری های انحطاط عصبی، مانند بیماری های آلزایمر و پارکینسون را کمترکند.
  • کاهش خطر دیابت:قهوه امکان دارد به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
  • بهبود سلامت کبد: قهوه و کافئین ممکن است خطر بیماری های کبد مانند سیروز و سرطان کبد را کمتر کنند.
  • بهبود سلامت روانی: قهوه ممکن است به کامتر کردن خطر افسردگی و خودکشی کمک کند.
  • افزایش طول عمر: نوشیدن قهوه ممکن است به داشتن عمر طولانی به  انسان کمک کند.

این نوع از مطالعات نمی توانند اثبات کنند که قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری می شوند – تنها افرادی که بر حسب عادت قهوه استفاده می کنند احتمال کمتری دارد به بیماری مبتلا شوند.

اگر به این فکر می کنید که برای تقویت سلامت بدن  خود چه مقدار قهوه باید میل کنید ، مصرف سه تا پنج فنجان قهوه فوری در  طول روز ممکن است مناسب باشد. مطالعات اغلب این مقدار  مصرف قهوه را با بیشترین میزان کاهش خطر ارتباط داده اند.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *